Copy
View this email in your browser

Lente in zicht

Het bloesemseizoen komt eraan en er is geen betere plaats om van een roze bloesemgolf te genieten dan in Berlijn. Nadat de Berlijnse Muur viel, organiseerde de Japanse TV Asahi een inzamelingsactie om Sakura-kersenbomen aan Berlijn te schenken. De Sakura-campagne van TV Asahi maakte het mogelijk om meer dan 9000 (!) kersenbomen te planten in Berlijn en Brandenburg. De bomen werden voornamelijk geplant rond de route waar de voormalige muur stond. Op de blog kan je zeven bijzondere en indrukwekkende plaatsen terugvinden om de Berlijnse bloesems te bewonderen. 

Plan je tijdens de Paasvakantie een trip naar Berlijn? Supertof, ik ook! 😃 
Er zijn nog twee plekjes vrij voor een Berlin Photoshoot Walk of een Berlijnse Urban Photography Workshop op 4, 5 of 6 april. Stuur me gerust een mailtje om vrijblijvend meer info te ontvangen. 

Vrouwendag in zicht

Ook Internationale Vrouwendag is in zicht. Op 8 maart is er extra aandacht voor solidariteit bij vrouwen. Deze datum werd vastgelegd omdat er op 8 maart 1908 voor het eerst een staking van vrouwen plaatsvond in New York. Sindsdien worden vrouwenrechten op 8 maart extra in de kijker gezet.  

Ook in de kunst- en fotografiewereld mogen vrouwen gerust wat meer in de kijker gezet worden. Zo is slechts 13,7% van de kunstwerken in de Europese musea en galerijen van de hand van vrouwelijke kunstenaars. Als naaktonderwerp doen vrouwen het procentueel beduidend beter... De Guerilla Girls zetten dit in de jaren 80 in de kijker met de slogan en actie: "Do women have to be naked to get into the museum?" 

Nochtans zijn er in de (kunst)fotografiewereld heel wat interessante en knappe vrouwelijke kunstenaars.

Op de blog zet ik graag een aantal bijzondere kunstfotografes in de kijker, die mij persoonlijk raken.

Female street art

Ook in de street art-wereld zie je minder werk van vrouwen. Toch zijn er heel wat vrouwelijke street artists die heel mooi en vaak ontroerend werk maken. Zoals het prachtige werk van de Brugse kunstenares Frieke Verle dat onderdeel is van het The Bridges Street Art project in Brugge.

Via deze Insta-Guide kan je het werk van een aantal vrouwelijke street art-kunstenaars terugvinden waarvan ik ooit een mural zag in Brugge, Berlijn of NYC. 

Fan van street art?

In Mons (Bergen) kan je heel wat (street) art terugvinden. Met het project ‘Kunst bewoont de stad’ is Bergen één groot openluchtmuseum. Het is een permanente tentoonstelling met meer dan 50 werken van internationale (street art-)kunstenaars. 

Mijn verslag van een trip van 24 uur in Mons kan je op Instagrambloggers.nl lezen: Bergen vol geschiedenis en cultuur

NYC, bakermat van de street art

Sinds de jaren 70 zijn graffiti en street art onlosmakelijk verbonden met New York City. In die tijd ontpopte de hiphopcultuur zich ten volle en graffiti en street art waren toen vooral een onderdeel van de popcultuur.

Ondertussen is de street art in New York City geëvolueerd naar een bijzondere mix van gecureerde kunstwerken van internationale kunstenaars. In bepaalde buurten kan je de prachtige kunstwerken op bijna elke straathoek terugvinden.

De Lower East Side (LES) heeft misschien wel de meest iconische street art-geschiedenis. Dit was immers de plaats waar artiesten zoals Keith Haring en Jean-Michel Basquiat werkten en waar nog steeds heel wat lokale artiesten aan de slag zijn.

Op de blog kan je een overzicht terugvinden met de beste spots om Street Art te spotten in The Lower East Side.

#Followfriday, or any other day...

Vijf instagram-accounts met vrouwen in de hoofdrol:

Facebook
Website
Instagram
Pinterest
Copyright © 2023 Silvie Bonne, All rights reserved.