Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Borsele tot de Kern nr.3
Voor een krachtig tegengeluid!
Een keihard tegengeluid op het Abdijplein
Onze actie op vrijdag 13 januari was een succes! De directe aanleiding was een debat in de commissie Economie van de Provinciale Staten over het onderwerp Kerncentrales. Daar wilden we graag bij zijn en ons geluid laten horen; inhoudelijk maar ook letterlijk in de vorm van een lawaaiprotest.
Frits Otte, een van de initiatiefnemers van Borsele tot de Kern heeft gebruik gemaakt van het inspreekrecht. Hij riep de Provincie dringend op hun verantwoordelijkheid te nemen voor het landschap, de leefbaarheid, de veiligheid en de mensen.
Ook Edwin van Eck van ‘Bescherm de Delta’ hield een vlammend pleidooi voor de bescherming van de delta en voor een eerlijk participatieproces.

 Op de tribune waren ook mensen van onze groep aanwezig, zò vol is de tribune van de Statenzaal zelden!  Buiten op het Abdijplein hebben zo’n veertig mensen van ons het verzoek van Frits Otte ondersteund met een minutenlang durend intens lawaaiprotest van deksels en toeters. Zij droegen een spandoek met de tekst: "Draagvlak?” en een aantal mensen hadden kleine bordjes met “NEE” erop bij zich. De groep is daarna naar de Markt gelopen waar onze nieuwe flyers met informatie over de mogelijke gevolgen van de plannen zijn uitgedeeld. Zo hebben we voor het eerst ons protest buiten de gemeente Borsele laten horen. 
Echter: door een te volle agenda is het feitelijke debat verplaatst, waarschijnlijk naar 10 februari. Borsele tot de Kern kan dus nòg een keer aan de bak en op de tribune.
De tekst die Frits Otte heeft uitgesproken staat op onze website. Ook zijn hier de artikelen en filmpjes te zien van de diverse media die aanwezig waren.
 
Rest ons nog alle deelnemers aan de actie heel hartelijk te danken, het was fantastisch elkaar in levende lijve te ontmoeten en samen ‘ons krachtige tegengeluid’  te laten horen.

 
Borsele tot de Kern groeit!
We zijn begonnen op 29 november 2022 met vijf mensen. Nu staan er bijna 220 mensen achter ons. Dat is natuurlijk geweldig. Maar het mag nog steeds meer zijn! Als iedereen rond kijkt in de eigen kring zijn er vast meer mensen te vinden die zich zorgen maken over onze leefomgeving. Vraag eens of ze ons ook willen steunen.
Mensen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@borseletotdekern.nl
Op onze site staat de nieuwe informatieve flyer, om te downloaden en/of door te sturen.
 
Borsele tot de Kern op de ‘socials’
We zijn ondertussen aanwezig op Facebook, Twitter en Instagram. Neem eens een kijkje!
 
Donaties
Weer heel hartelijk dank voor de donaties die wij hebben mogen ontvangen. Wij gebruiken het voor buttons, flyers, spandoeken etc en gaan er zorgvuldig mee om. Meer is altijd welkom! NL66 TRIO 0198 1488 01 tnv BtdK Driewegen
 
info@borseletotdekern.nl
www.borseletotdekern.nl
Doe mee met de Zeeuwse actieweek!

Tussen 11 en 17 februari organiseert het platform voor Groene Zeeuwen ‘Stroom naar de Toekomst samen met WiSE (World Information Service on Energy), een Zeeuwse actieweek tegen de bouw van twee nieuwe kerncentrales.
Wij als ‘Borsele tot de Kern’ ondersteunen deze actie omdat wij vinden dat de energietransitie heel goed kan zònder ons landschap en onze leefomgeving onnodig zwaar te belasten.

Tijdens de actieweek worden vijf debatavonden gehouden met voor-en tegenstanders waaronder politici. De debatavonden vinden plaats op:

11 februari in Middelburg 
14 februari in Terneuzen
15 februari in Vlissingen
16 februari in Goes
17 februari in Heinkenszand


Stroom naar de Toekomst en WiSE vinden dat de Zeeuwen recht hebben op goede, uitgebreide informatie over kernenergie. En dat vinden wij ook!
Voorafgaand aan de actieweek moeten zoveel mogelijk raamposters worden verspreid. Daar hebben ze onze hulp bij nodig! Bijvoorbeeld door huis-aan-huis de posters te verspreiden of uit te delen op stations en marktpleinen. Dat moet uiteraard in de gemeente Borsele maar ook daarbuiten. Streven is zo veel mogelijk posters achter de Zeeuwse ramen.
Help mee en geef je op via https://wisenederland.nl/artikel/doe-mee-met-de-zeeuwse-actieweek/
Facebook
Website
Email
Twitter
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Borsele tot de kern · nvt · Borsele, Zeeland nvt · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp